DSCN0115

Ik sta een weekje stil

Ik sta alweer een weekje stil, ben geen gram afgevallen helaas. Ik heb het echt helemaal aan mezelf te danken: gewoon te veel lekkere dingen gegeten. Op een verjaardag ging ik me te buiten aan een enorme schaal met bittergarnituur. Dat is echt mijn lievelings en dus vond ik het moeilijk om niks te nemen. Ik ben uiteindelijk helemaal losgegaan op de bamischijfjes en bitterballen. Of moet ik zeggen: bitterbalen :(.

Waar is dat feestje?

Toen de volgende uitdaging. Mijn dochter was jarig en dat hebben we ook gevierd die avond. Met patatjes. Zij was net zo blij geweest met een boterham met pindakaas en een plakje ‘wos’ (op z’n Utregs hè), maar dat vonden wij als haar ouders niet zo’n goed idee. Het is wel een feestdag, laten we eerlijk zijn. Ennnnn toen hadden we ook nog chips in huis. Klap op klap: allemaal niet goed. Eigenlijk, als ik het zo opsom, mag ik blij zijn dat ik niet ben aangekomen. Ik tel mijn zegeningen.

Mijn uitdagingen komende week

En bij het afsluiten van deze ‘neutrale’ lijnweek, richt ik me alweer op de aankomende week. Geen etentjes gelukkig, dat scheelt al. Maar op zaterdag vieren we de verjaardag van mijn dochter voor familie. En dat betekent dat de koelkast en de voorraadkast tot de nok toe gevuld zijn met allerlei lekkere dingen. Die branden nu al in mijn kast. Maar ik ga het gewoon proberen. Ik neem een klein stukje taart en ik ga mij verder inhouden. De wereld zal niet vergaan. Hoop ik? En de restjes taart/gehaktballetjes/knabbels gaan in een heel kittig zakje mee met de gasten naar huis. Een volwassen versie van het snoepzakje op kinderfeestjes is niet eens zo’n gek idee.

Ik hang te veel slingers op

Want ik ben inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat ik elke week wel een reden vind om een feestje te bouwen. Ik hang, laat ik zeggen, heel wat slingers op gedurende de week. Geen file op weg naar huis? Jawel, daar nemen we een borrel op. We zijn 6 jaar en 3 dagen samen? Hatzeee, trekken we een zakje knabbels open. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus daar moet ik mee aan de slag. Waarom denk ik dat het feestje verpest is zodra ik niks lekkers kan eten? En waarom gaan dan alle remmen los? Ik ga dat de komende weken onderzoeken.

Eén geluk. Laura en Karin hadden ook een wat hobbelige start. We hebben elkaar een belofte gedaan en onszelf reeële doelen gesteld voor de komende weken. Soms heb je even een stok achter de deur nodig. Vrijdag doen we weer een weegmoment. Ik zet in op -1 kilo. En jij?

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *