Theepot op theelicht

Een werkweek lijnen, is het genoeg?

Ja lieve lezers van me. Vanochtend had ik weer een weegmoment. Na een weekend van taart, chips en frietjes heb ik gedurende de werkweek enorm goed mijn best gedaan om af te vallen. En dat is beloond. Ik zag vanochtend ruim een kilo minder (1,3) op het display van de weegschaal. Mensen, kinderen: ik word nog knokig op mijn oude dag. Steek me in, want ik waai weg.

Wat heb ik gegeten?

Ik heb er wel iets voor moeten doen of beter gezegd: laten. Ik ben echt een stuk minder gaan eten. Meestal begin ik met een bakje magere yoghurt met muesli en wat honing. Dan eet ik tot 13.00 uur 4 boterhammen met een glaasje melk on the side. De middagdip vang ik op met een paar stukjes fruit. En ’s avonds eet ik wat de pot schaft. De ene keer meer dan de andere: van een salade kun je wat meer eten dan van nasi. Voor de lekkere trek ’s avonds zet ik een grote pot thee. Dat vult goed en geeft me wat in mijn handen. En toen ik op 1 avond helemaal misselijk was van de thee heb ik een lekker waterijsje genomen. Echt een aanrader, maar ik ben dan ook erelid van de waterijsjes-fanclub.

Pittige momenten

Tuurlijk waren er ook momenten waarop mijn duiveltje stiekem in mijn oor fluisterde dat het echt geen probleem is dat ik een koekje of een kroketje nam. En toen ik bij Ikea ging lunchen, schreeuwde hij keihard in mijn oor dat ik gewoon een schaal met frietjes en balletjes moest nemen. Het werd een broodje zalm, want ik kon dat duiveltje afgelopen week heel goed negeren. Ik sprak met mezelf af dat ik vrijdagavond wat lekkers mag eten met de voorwaarde dat ik een kilo was afgevallen. Ik denk dat het sushi wordt *blij*. Maar op momenten dat het allemaal even wat minder lekker loopt, krijgt dat duiveltje de ruimte. En op dat soort momenten moet ik me ook voorbereiden.

En mijn lijnbuddies niet te vergeten

Gelukkig krijg ik ook de nodige steun. Met Laura en Karin ben ik een whatsapp-groep begonnen. Sociale controle tot je er dood bij neervalt, de dorpspomp is er niks bij. Elke avond sturen we elkaar een foto van wat we gegeten hebben. We hebben elkaar zo diverse malen gered. Want als je buddies foto’s sturen van gezonde maaltijden, dan wil je natuurlijk niet achterblijven. En ook zij zijn kilo’s kwijtgeraakt. Ik ben echt trots op ons.

Maar we zijn er nog niet

Er komen weer de nodige uitdagingen aan. Wat te denken van een familieweekend met schalen vol heerlijke tapas? En een verjaardag waarbij er natuurlijk ook taartjes zullen zijn. Ik ben van plan me te gedragen, want ik wil volgende week weer zo’n positief blog kunnen tikken. Nog 4 kilo moet eraf voor 28 november. Dat zijn nog 6 weken.

Klaar voor de start? Af!

 

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *