cruesli1

Homemade cruesli

Ik hou wel van een flinke kom kant-en-klare cruesli met yoghurt, maar daar zit meer suiker in dan me lief is. Deze zelfgemaakte cruesli is superlekker, zonder zoveel suiker en mét übergezonde hennepzaadjes, wat wil een mens nog meer? Dit recept komt van mijn blog www.comfortkitchen.nl.

Homemade cruesli

Dit is genoeg voor een paar weken lekker en gezond ontbijten of voor tussendoor

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 30 gram wit sesamzaad
  • 60 gram hennepzaadjes
  • 150 gram amandelen (of andere noten)
  • 20 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram ahornsiroop
  • 100 gram appelmoes (zonder suiker)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gedroogde cranberries

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten behalve de rozijnen en cranberries goed door elkaar. Meng de ahornsiroop, appelmoes en vloeibare kokosolie er goed doorheen en spreid alles uit op een bakplaat of in een grote ovenschaal.
  • Zet ongeveer 45 minuten in de oven en schep tussendoor twee keer om. De cruesli is klaar als alles lekker goudbruin en knapperig is.
  • Haal de cruesli uit de oven, schep nog een keer om en laat helemaal afkoelen voor je de rozijnen en cranberries toevoegt. Bewaar deze cruesli in een afgesloten pot, hij blijft zeker een week of 3 goed.

Wil je meer recepten lezen? Ga dan naar www.comfortkitchen.nl

cruesli2

1 antwoord

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *