Wandeling

Iedereen aan de lunchwandeling

Mensen met een zittend beroep opgelet! Ik wil graag een pleidooi houden voor de lunchwandeling. Zeker voor mensen met een zittend beroep is de lunchwandeling nuttig, verstandig en uiteindelijk heeerlijk.

Aan het kroketteninfuus

Vroeger maakte ik nooit een wandeling tijdens mijn lunchpauze. Ik vond het gedoe en de kantine was wel makkelijk, zeker op krokettendag. Daar zat ik dan: dag in, dag uit in zo’n troosteloze kantine. Pardon: bedrijfsrestaurant. Je eet daar vaak meer dan je normaal zou doen.

Te dik voor de bedrijfskantine

En toen begon ik met wandelen omdat ik hoognodig wat kilo’s kwijt moest. Ik moest letterlijk in beweging komen. En het mes sneed voor mij aan 2 kanten: ik kwam niet in de verleiding om dat broodje kroket te nemen en ik was in beweging. Ik knapte er echt van op. Al moest ik wel wat eerder opstaan om mijn bammetjes te smeren. Klein nadeeltje.

Druk, druk, druk

Het wandelen zat in mijn ritme. Ik ging lekker tot het erg druk werd op mijn werk. Voor pauze was geen tijd, want er waren 101 dingen te doen en ik kon het me niet veroorloven om een rondje te lopen. Dat heb ik een paar weken volgehouden. Tot ik mijn arm bijna niet meer kon bewegen vanwege het vele muiswerk. En dat was voor mij weer de reden om mijn pauze toch weer te gaan benutten voor een lekkere wandeling. Hoe druk het ook is.

En wat denk je? De klachten zijn alweer een stuk minder.

Wat verbrand je tijdens een wandeling?

Jij wilt cijfers en feiten? Nou, die kun je krijgen. Door een half uur stevig te wandelen verbrand je afhankelijk van je gewicht tussen de 130 en 200 calorieën. Best oké toch? Voor wie echt boter bij de vis wil, hier een lijstje met producten die je verbrandt als je een half uur wandelt:

  • een krentenbol
  • 1,5 mars mini
  • 6 of 7 Engelse dropjes
  • 2 glazen cola
  •  een klein zakje chips
  • een halve magnum
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *