Makaron

Ik ben weer in de race

Ja, lieve lezers van me: we gaan langzaam de goede kant op. Ik had vorige week even de verkeerde afslag genomen: waar ik rechtsaf moest naar de slankeweg, nam ik het dikkepad linksaf. Maar ik heb mezelf weer aan mijn haren omhoog getrokken, wat best ingewikkeld is aangezien ik geen 21 kilo weeg. Lang verhaal kort: de grammetjes die ik er vorige week bij heb gegeten, zijn er bijna allemaal weer af.

Koken kreng

Waar ik de week ervoor moeite mee had, was het koken ’s avonds. Mijn energie was beneden alle peil en ik kon het soms niet opbrengen om lang achter de pannen te gaan staan. En dus at ik rommelig, te veel tussendoortjes en nam ik te grote porties. Nu kook ik elke avond (soms voor 2 avonden tegelijk) en schep niet te veel op mijn bord. En dan heb ik hier en daar ook nog een klein stukje speculaas gegeten. Maar dan bescheiden. Oh ja: en vrijdagavond een makaron bij de koffie. Hij was heerlijk.

Even gas bij geven

En nu moet/wil ik de tijd goedmaken en aankomende week een kilo aan gewicht verliezen. Misschien wat te hoog gegrepen, maar je moet ergens beginnen. Ik moet en ik zal deze kerst in een strakke jurk aan de dis zitten, met een blaadje sla, en een glaasje water.

En mijn lijnmatties doen mee

De uitdaging is ook om mijn lijnbuddy’s te motiveren. Die hadden namelijk niet zo’n hele beste week. Een avondje bankhangen roept een enorm verlangen op naar chocola, chips, koekjes en ijs. En dat verlangen kan ik niet wegnemen door te zeggen: ‘neem dan lekker een appel’. Sterker nog: van zo’n opmerking steek je er meteen nog een stukkie chocola bij.

Hoe we het doen, doen we het maar we gaan volgende week met z’n drieën enorm knallen. Vanavond ga ik uit eten met een goede vriendin, want het lijnen moet wel leuk blijven toch?

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *