Salade met kip

Met de hakken over de sloot

Afgelopen week ging met vallen en opstaan. Ik zat niet in de goede flow van de week ervoor. En waarom? Geen enkel idee. Mijn duiveltje overschreeuwde mijn engeltje elke keer. Zo lastig om daar doorheen te prikken en je plan door te zetten. Elke keer sprak ik de beroemde woorden: ‘morgen begin ik echt’. En samen met mij ook Laura en Karin. We gingen allemaal niet zo heel lekker.

Dikke winst

Maar ik heb gedaan wat ik kon en merk dat ik steeds beter maat kan houden. Oké, ik neem dan wel eens een stukje chocola, maar ik kan het bij 2 kleine stukjes laten en dan ook nog pure chocola. Vroeger begon ik pas echt warm te draaien na 2 repen van 200 gram. En een zak chips. En dropjes en een fles frisdrank. Als voorgerecht dan hè?

Maar als ik me even beperk tot de pure cijfers: deze week zag ik -0,5 op de weegschaal. Niet enorme hoeveelheden, maar het is iets. Met dank aan de flinke wandelingen die ik gedurende de week heb gemaakt. Jongens, dat helpt echt als een trein.

Als je flink wilt afvallen, moet je niet te sociaal zijn

Ik at zaterdagavond een heerlijke maaltijd bij mijn broer en schoonzus. En we kwamen op het onderwerp lijnen (daar komen we altijd een keer over te spreken). We kwamen tot de conclusie dat lijnen sowieso heel moeilijk is. En al helemaal voor de mensen die een druk sociaal leven hebben. Je kunt je thuis nog wel aan je dieet houden, maar zodra er iemand op bezoek komt dan wil je wel wat lekkers in huis hebben (ik word gek als ik niks op tafel kan zetten). En je met groot gezelschap aan tafel zit, eet je automatisch een stuk meer. Je kletst wat en eet wat en nog wat en nog wat.

Hoe kan ik die knop omzetten?

In het weekend probeer ik de schade te beperken. Vandaag eet ik niks tussendoor. Maar vanaf maandag (morgen begin ik echt) ga ik weer volledig van start. En dat nog een flinke kluif (hihi), omdat ik sowieso al 3 avonden de hort op ben. Ik moet met mezelf afspraken maken. Vrijdagavond mag ik de teugels laten vieren als ik een kilo ben verloren. Daar houd ik me aan vast en dat moet me motiveren om de andere dagen rustig aan te doen. Gelukkig eet ik donderdag met Karin en Laura en ik neem aan dat we dan een lichte maaltijd gaan nuttigen. Ik mag het hopen.

Here we go… again.

 

Foto: salade met kip (door Nathalie)

17 antwoorden
  1. Kaat
    Kaat says:

    nou idd Nat, was mijn leven maar iets minder sociaal…dan weet ik zeker dat de kilo’s er vanaf vlogen! Maar ja…het is ook zo gezellig! Lekker hapje, flesje wijn… Maar, morgen ga ik weer beginnen, vol goede moed. Succes deze week!!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wil je meepraten?
We zijn benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *