Volgens mij weet iedereen wel hoe je moet afvallen, namelijk meer verbranden dan dat je eet. Klinkt best makkelijk toch? Waarom lukt het dan niet altijd? Dat heb ik me elke keer afgevraagd als ik weer de fout in ging.

En daarom dit blog. Omdat gedeelte smart halve smart is, omdat sommige tips echt helpen en omdat het leuk is om zo nu en dan keihard om jezelf te kunnen lachen.

En al jullie tips zijn meer dan welkom. Heb je ideeën of wil je gewoon wat vragen? Mail ons op morgenbeginikecht@gmail.com.

Wie zijn er verantwoordelijk voor de blogs?

Karin

Mijn naam is karin. Op dit moment kijk ik aan tegen het verliezen van zo’n ruime 15 kilo. Iets wat ik erg moeilijk vind! Ik schrijf wel bewust dat ik er tegenaan kijk en niet dat ik er tegenop zie. Ik heb namelijk deze keer besloten dat ik gezonder wil zijn. Én ik heb besloten dit doel te volbrengen. Ik ga het dus doen….. Ik ga missers maken, moeilijke momenten hebben, toch een zak drop in 1 keer leeg eten en dat ga ik delen. Hier. Alle ups en alle downs! En hopelijk met alle tips en hulp hier. En als ik die 15 kilo kwijt ben, dan is dat blijvend, want ik wil blijvend gezond zijn!

Laura

Mijn naam is Laura. Ik houd erg van eten, koken en bakken. Op deze site plaats ik recepten waarin ik laat zien hoe je gezond, mager, maar toch vooral lekker kunt eten. Op www.comfortkitchen.nl vind je mijn favoriete comfortfood-recepten.

Nathalie

Mijn naam is Nathalie. Ik ben ooit begonnen met lijnen toen ik 12 jaar was. En dat was omdat alle meisjes in mijn klas aan het lijnen waren, want dik was ik eigenlijk niet. Maar goed: het kwaad was geschied en toen is het jojo-en begonnen. Na jaren van uithongeren en daarna nog meer kilo’s aankomen, ben ik er wel achter dat het niet een kwestie is van tijdelijk even overleven op water en crackers. Eigenlijk is een structurele verandering van je eetgedrag de enige oplossing. En hoe moeilijk dat is, daar wil ik graag over bloggen.